19.3 C
București
vineri, septembrie 29, 2023

Telegram depășește 500 de milioane de utilizatori

CEO-ul Telegram, Pavel Durov, a declarat recent că peste 25 de milioane de noi utilizatori s-au inregistrat pentru prima data in aplicatie, în ultimele 72 de ore. Pe langa Telegram, multi utilizatori se indreapta si spre Signal, o alta aplicatie de tip messenger, după ce WhatsApp și-a actualizat politica de confidențialitate si a starnit reactii critice in intreaga lume.

Durov a detaliat pe pagina sa personala “În prima săptămână a lunii ianuarie, Telegram a depășit 500 de milioane de utilizatori activi, lunar. După aceea a continuat să crească: 25 de milioane de noi utilizatori s-au alăturat Telegram numai în ultimele 72 de ore. Acești noi utilizatori au venit din întreaga lume 38% din Asia, 27% din Europa, 21% din America Latină și 8% din MENA (Regiunea Orientului Mijlociu si a Africii de Nord). Aceasta este o creștere semnificativă față de anul trecut, când 1,5 milioane de utilizatori noi s-au înscris în fiecare zi. Am înregistrat creșteri de descărcări si înainte, de-a lungul istoriei noastre de 7 ani de protejare a confidențialității utilizatorilor. Dar aceasta crestere este diferita. Oamenii nu mai vor să isi dea la schimb confidențialitatea pentru servicii gratuite.”

Ce rol a avut scandalul declansat de WhatsApp si Facebook in aceasta poveste?
Creșterea numarului de oameni ce folosesc aplicatia de chat Telegram vine după ce concurentul WhatsApp s-a confruntat cu reacții deosebit de extinse, în urma unei noi politici de confidențialitate. Ce spun aceste noi prevederi pe care utilizatorii sunt obligati sa le accepte? Din 8 februarie, utilizatorii vor trebui să permita Facebook și filialelor sale să colecteze date din WhatsApp, cum ar fi numere de telefon și locații. In caz contrar, vor piarde accesul la aplicație si dreptul de a o folosi. Compania a clarificat, obligata de acest scandal, că schimbarea nu afectează confidențialitatea mesajelor cu prietenii și familia.

„Este important pentru noi să fim clari – această actualizare descrie comunicarea de afaceri și nu schimbă practicile de partajare a datelor WhatsApp cu Facebook”, a declarat CEO-ul WhatsApp, Will Cathart, pe Twitter. „Nu are impact asupra modului în care oamenii comunică în privat cu prietenii sau cu familia, oriunde s-ar afla în lume.”

Ce este Telegram?
Aplicatia Telegram, cu sediul in Dubai, este azi unul dintre concurenții majori ai WhatsApp. Atuul acesteia? Pune accent pe confidențialitatea utilizatorilor, poate fi folosita pe orice dispozitiv mobil (Android/ iPhone/ iPad) dar si pe desktop/laptop (PC/Mac/Linux/macOs). Alte functii si beneficii prezentate succint pe siteul oficial includ:

  • Simplitate – fiind similara tuturor aplicatiilor de chat de azi.
  • Intimitate – mesajele sunt criptate și se pot autodistruge.
  • Sincronizare – chat-urile pot fi accesate de pe mai multe dispozitive.
  • Viteza – Telegram livrează mesaje mai rapid decât orice altă aplicație.
  • Putere – aplicatia nu are limite cu privire la dimensiunea fisierelor media și a chat-urilor
  • Deschis – Telegram are un API deschis și un cod sursă gratuit pentru toată lumea.
  • Siguranta – Telegram vă menține mesajele în siguranță împotriva atacurilor hackerilor.
  • Social – grupurile din aceasta aplicatie pot conține până la 200.000 de membri.
  • Expresiv – Telegram permite personalizarea aplicatiei.

Durov, proprietarul majoritar al companiei, a dezvoltat aplicația după ce a creat cea mai mare rețea socială din Rusia (VK), potrivit Forbes.

Dani Zaharie
Dani Zaharie
Live still you are alive!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stiri Recente