1.4 C
București
duminică, decembrie 10, 2023

Rezumat tech – tot ce trebuie sa stii legat de noutatile din tehnologie si crypto

Ce s-a intamplat pe scena monedelor virtuale si in zona de IT in ultimele zile? Tesla a cumparat Bitcoin; Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF o fost listat pe Bermuda Stock Exchange (BSX); Chicago Mercantile Exchange (CME) a lansat tranzacționarea de futures Ethereum pe platforma lor; Procurorii germani au confiscat peste 60 de milioane de dolari în BTC (minat ilegal); Ethereum a atins 1 miliard de tranzacții în total; China testeaza introducerea unei noi cryptomonede; Apple ar putea sa opreasca productia de iPhone 11 mini.

  • Renumitul producator de masini electrice a achizitionat Bitcoin in valoare de 1,5 miliarde de dolari in 8 februarie a acestui an. Compania americana a mai spus că va începe să accepte aceasta moneda virtuala ca metodă de plată pentru produsele sale. CEO-ul Elon Musk a fost creditat pentru creșterea prețurilor criptomonedelor, inclusiv a bitcoinului, prin mesajele sale de pe Twitter. Aceasta actiune a dus la o crestere de 10% in valoare BTC. La scurt dupa anunt, marile exchangeuri de crypto au fost afectate de afluxul urias de trafic generat de utilizatorii care doreau sa vanda sau sa cumpere BTC.
  • Listarea cryptomonedelor pe Bermuda Stock Exchange (BSX) a generat aproape toata atentia catre BTC (77%) si ETH (17%). „Indicele Nasdaq Crypto reprezintă un alt salt spre instituționalizarea cripto, deoarece investitorii caută o expunere mai vasta la clasa de active digitale”, spun specialistii citati de coindesk.com.
  • Acceptarea tranzactionarii de futures Ethereum urmeaza cea de BTC (de acum 3 ani). Cat de primita a fost aceasta operatiune? Peste 31 de milioane de dolari au fost tranzacționați în prima zi. „ETH futures intră în direct pe CME astăzi – acest lucru este foarte important. Aceasta este o punte către instituții, o lumină verde de la autoritățile de reglementare din SUA. ETH devine tot mai acceptat la nivel global.”, declara expertii.
  • O noua captura in Europa de Vest – Germania a confiscat BTC in valoare 60 milioane de dolari… totusi, nu au obtinut parola de acces la wallet. BTC-ul a fost obtinut in mod ilegal, prin instalarea de software neautorizat de mining pe diverse computere.
  • Record! 1 MILIARD de tranzactii cu Ethereum, pana la ora actuala. Incepând cu 30 noiembrie, volumul tranzacțiilor zilnice a fost constant peste 1 milion de tranzacții. Au avut de castigat atat exchange-urile prin taxele impuse, cat si minerii de ETH.
  • O noua moneda digitala in indepartata China – guvernul municipal din Beijing a anuntat ca va  directiona in jur de 1,5 milioane de dolari americani pentru a introduce o noua cryptomoneda. Suma va fi disponibila pentru cumparaturi in magazine sau siteuri de comert online. Si alte doua orase chineze (Shenzen si Suzhou) au realizat astfel de experimente recent. Rezultatele acestor studii raman insa de asteptat.
  • Apple nu va mai produce telefonul iPhone 12 Mini din urmatorul trimestru, din cauza slabelor performante pe piata. Vanzarile reduse pentru acest model vor determina ca si numarul de unitati de iPhone 12 sa fie drastic reduse, in urmatoarele luni. Pana la ora actuala, se estimeaza ca Apple a vandut 2.2 miliarde de telefoane, fiind a treia marca ca si vanzari, in piata globala a smartphone-urilor.

Pentru mai multe stiri si noutati legate de industria IT si de piata crypto, urmariti siteul Infopedia.ro!

Dani Zaharie
Dani Zaharie
Live still you are alive!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stiri Recente