19.3 C
București
vineri, septembrie 29, 2023

Platformele de social media si chat – incotro in 2021?

Suntem fiinte inclinate spre social (si socializare) – de aceea, nu este de mirare cum in ultimii ani tot mai multi oameni au îmbrățișat tehnologia care ne conectează cu ceilalți… deseori fara niciun impediment. În fiecare an, se inregistreaza un număr din ce în ce mai mare de persoane care se înscriu și folosesc social media. Deși nu existau nici măcar un miliard de oameni care foloseau rețelele sociale în 2010, numărul a depășit peste 2 miliarde în doar cinci ani.

Date furnizate la finalul anului 2019 aratau ca au existat în jur de 2,77 miliarde de oameni care foloseau rețelele sociale. Gratie smartphone-urilor și a conectivitatii la internet – tot mai ieftine și mai ușor de accesat – ar trebui să ne așteptăm să vedem aceste numere crescând și mai mult. Se estimeaza ca peste 3 miliarde de oameni folosesc rețelele sociale, la inceputul acestui an.

Top cinci retele sociale
Tinand cont de aceste cifre, nu este de mirare ca la ora actuala există o gamă largă de aplicații pentru a atrage toată lumea. Cele mai populare cinci rețele sociale (ca numar de utilizatori) sunt:

  • Facebook – 2,6 miliarde de utilizatori activi lunari
  • YouTube – 2 miliarde
  • WhatsApp – 2 miliarde
  • Facebook Messenger – 1,3 miliarde
  • Weixin / WeChat – 1,165 miliarde MAU

Indeaproape sunt urmate de Instagram și TikTok.

Avand in vedere contextul actual de cenzurare a postarilor si paginilor, se va schimba acest peisaj? Mai mult de atat, tinand cont de decriptarea promisa de WhatsApp si de felul in care marile aplicatii preiau si utilizeaza tot mai multe date personale, se vor transforma lucrurile?

Un trend pe care multi experti il anticipeaza este ca platformele mici de social media (inclusiv cele de tip messenger) vor dobandi tot mai mult teren.

Despre ce aplicatii poate sa fie vorba?
Signal
La scurt timp dupa ce Elon Musk a recomandat aceasta aplicatie in detrimentul WhatsApp (ce a anuntat decriptarea informatiilor transferate), Signal a explodat – milioane de utilizatori si recenzii pozitive, in intreaga lume. Comunicare gratuită și instantanee oriunde în lume, apeluri vocale/video HD, confidențialiate fara egal si criptare inteligenta.
Parler
La finalul anului, Parler era in topul aplicatiilor in App Store si Google Play. Prezentandu-se ca prima platforma de exprimare libera a lumii, aceasta a atras o multime de urmaritori din randul publicului conservator din SUA. La ora actuala a fost inlaturata de pe piata de marile companii IT, din cauza unei moderari prea slabe a postarilor sau a incalcarilor asa-zise de regulament.
WT Social
Se recomanda ca o retea sociala “non-toxica”, fara reclame, sprijinita doar de donatiile utilizatorilor.
Triller
Potrivita pentru continut video si muzica de orice fel.
Periscope
O platforma de streaming live, cu peste 10 milioane de utilizatori si peste 350,000 ore de video.
Elpha
O retea de tip LinkedIn, insa doar pentru femei.
Yubo
Un loc pentru reinventarea prieteniilor online, printr-un mediu mai sigur si mai curat.
Peanut
O platforma sociala pentru mame si viitoare mame, in care sa creeze prietenii si sa gaseasca resurse utile.
Houseparty
O retea cu camere digitale unde se pot crea spatii de discutie cu pana la 8 participanti.
BAND
O aplicatie ce se concentreaza pe comunicarea de grup, permitand realizarea de grupuri specifice, pe diferite interese.

Dani Zaharie
Dani Zaharie
Live still you are alive!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stiri Recente