19.3 C
București
vineri, septembrie 29, 2023

Explicație Simplă a Motivului pentru care Giganții Financiari Vor să Emită un ETF Bitcoin Spot

Instituțiile financiare își reînnoiesc interesul pentru criptomonede. Săptămâna trecută, BlackRock a aplicat pentru un fond de schimb comercial (ETF) bitcoin spot. În această săptămână, un alt manager de active, Invesco, a reaplicat pentru aprobarea oferirii unui ETF bitcoin spot. De asemenea, WisdomTree, a reaplicat pentru un produs bitcoin spot (cererea inițială a WisdomTree a fost respinsă de SEC în 2022).

Deci, instituțiile sunt din nou interesate. Dar de ce managerul de active de 10 trilioane de dolari BlackRock și managerul de active de 1,5 trilioane de dolari Invesco au decis că este timpul pentru ETF-ul bitcoin spot din nou? Mulți au oferit teorii complicate și conspirative (unele dintre ele chiar îmi plac).

Teorii precum BlackRock se grăbește să susțină Coinbase dintr-un motiv oarecare sau că firmele mari acționează în numele agențiilor cu trei litere pentru a ține bitcoinul auto-păstrat departe de oamenii obișnuiți sau că Wall Street nu poate lăsa mulțimea crypto să se distanțeze prea mult de ei.

Există mai multe teorii acolo, dar iată una mult mai simplă: instituțiilor financiare le place să facă bani și oferirea unui ETF bitcoin spot este un mod de a face bani.

Să ne concentrăm pe BlackRock pentru o secundă. Dacă operați sub presupunerea că BlackRock are clienți și acei clienți au bani pe care vor să îi dea BlackRock, iar acei clienți sunt dispuși să plătească BlackRock pentru a avea grijă de acei bani și că BlackRock ascultă clienții (în mare parte face), atunci nu este nevoie de un salt masiv de credință pentru a crede că există o anumită cerere a clienților pentru „expunerea la cripto” care ar face ca oferirea clienților expunere la cripto să merite, in schimb, desigur, pentru o taxă.

Faptul că BlackRock vede un ETF bitcoin spot ca fiind calea de rezistență minimă în oferirea acelei expuneri clienților săi este o poveste diferită. BlackRock va face bani pe acest ETF numai dacă este aprobat. Până acum, aproximativ o duzină de cereri de ETF-uri bitcoin spot au fost respinse de SEC (deși există motive pentru a crede că ultima cerere a BlackRock va satisface cerințele de supraveghere cerute de SEC).

Pentru a fi sigur, calea de rezistență minimă pentru expunerea la cripto este aceea deoarece SEC s-a angajat, așa cum îl pune CoinDesk’s David Z. Morris, „să ardă pământul și să săreze câmpurile industriei criptomonedei”. Acest lucru clarifaică faptul că SEC nu are cu adevărat o problemă cu bitcoin și că problema sa constă în alte presupuse lucruri care se deghizează în criptomonede.

De asemenea, nu este sigur că BlackRock îi place în mod specific bitcoin sau cripto în general. De fapt, CEO-ul BlackRock, Larry Fink, a numit protocolul Bitcoin un „index al spălării banilor”. Deci, dacă ETF-ul spot este aprobat, m-aș aștepta la alte produse cripto sponsorizate de BlackRock în viitor.

Eu, unul, nu cred că BlackRock ar aplica pentru acest ETF bitcoin spot dacă nu ar crede că el, probabil cea mai puternică companie de pe Wall Street, ar putea obține aprobarea ETF-ului.

Instituțiile financiare vor să facă bani și acesta este un mod de a face bani.

Dani Zaharie
Dani Zaharie
Live still you are alive!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stiri Recente