19.3 C
București
joi, septembrie 28, 2023

Elon Musk recomanda aplicatia de chat Signal! Adio WhatsApp!

Renumitul inventator, inginer, fizician si antreprenor american, fondator al Tesla si al altor companii, a recomandat lumii intregi sa foloseasca aplicatia de tip messenger Signal, in detrimentul renumitului WhatsApp. Cel mai bogat om din lume vine cu aceasta recomandare in luna ianuarie a acestui an, oferind nu foarte multe detalii despre aceasta tranzitie.

Cum a inceput totul? Inainte ca presa din intreaga lume sa distribuie acest apel, Elon Musk a postat un mesaj simplu pe reteaua Twitter: “Use Signal”. Ce inseamna acest indemn de a folosi Signal, enuntat in 7 ianuarie 2021 si confirmat de Musk ulterior, la cateva zile, cand a declarat public ca a donat pentru dezvoltarea aplicatiei si ca va mai dona?

Ce este Signal?

Signal este o aplicație de mesagerie instantanee precum WhatsApp sau Telegram, care utilizează criptarea extremă pentru a proteja comunicațiile și datele utilizatorilor săi.

Prezentarea sa oficiala (in Google Play sau App Store), scoate in evidenta cateva din functiile sale:
“Milioane de persoane folosesc Signal în fiecare zi pentru comunicare gratuită și instantanee oriunde în lume. Trimiteți și primiți mesaje de înaltă fidelitate, efectuați apeluri vocale/video HD și explorați un set tot mai mare de funcționalități noi care vă ajută să rămâneți conectați. Tehnologia avansată de păstrare a confidențialității din Signal este întotdeauna activată, așa că vă puteți concentra pe împărtășirea momentelor care contează cu oamenii care contează.”

Explicatia acestei recomandari?
Este foarte posibil ca Musk sa fii trimis acest mesaj in contextul controversei urmatoare:
Recent, WhatsApp a trimis utilizatorilor sau o notificare prin care anunta noi schimbari in politica sa de confidentialitate. Prin aceasta, Facebook a transformat aplicatia de chat intr-o unealta tot mai bine integrata in sistemul sau. De fapt, notificarea din acest an arata ceva stiut (si practicat) inca din 2016 – WhatsApp si Facebook impart datele tale, ca utilizator, in continuu.

Acest lucru înseamna că WhatsApp a depasit orice limita, facand schimb de date intre aplicatii fără nicio alternativă de a spuna nu, pentru oameni. Cine are de suferit? Cele peste 2 miliarde de utilizatori.

Poate datele din mesaje sunt oarecum protejate, insa tot ceea ce face un utilizator, in rest, este bine stocat si transmis catre terte parti.

Imediat dupa recomandarea lui Elon Musk, peste 100.000 de oameni au instalat aplicatia Signal pe dispozitivele lor. Aceasta supra-solicitare a facut ca serverele Signal sa nu faca fata cererilor mari – codurile de confirmare au intarziat semnificativ. Acum insa, aplicatia poate fi descarcata normal si instalata foarte usor.

Ce au declarat oficialii companiei?
“Nu putem sa va citim mesajele sau sa va ascultam apelurile – nici noi, nici altcineva. Confidentialitatea datelor nu este o functie optionala in aplicatie ci este modul in care Signal opereaza. In toate mesajele, apelurile, pentru totdeauna.”

Top motive pentru a migra definitiv spre WhatsApp:

  • Top motive pentru a migra definitiv spre WhatsApp:
  • Signal foloseste un sistem de protectie a mesajelor bine pus la punct.
  • Nu exista publicitate
  • Comerciantii nu au acces la datele din aplicatie
  • Nu sunt parti terte asociate acestei platforme

Signal poate fi descarcat aici pentru dispozitive Android si aici pentru dispozitive ce ruleaza cu iOS.

Dani Zaharie
Dani Zaharie
Live still you are alive!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stiri Recente