19.3 C
București
vineri, septembrie 29, 2023

Cei mai “bogati” posesori de Bitcoin au adaugat averii lor inca 11 miliarde de dolari, in ultima luna

Primele 100 de adrese Bitcoin din lume au acumulat inca 350.000 monede noi de la jumatatea lunii decembrie pana acum.

In contextul in care piata criptomonedelor este din nou luata cu asalt de investitori si pretul Bitcoin (BTC) si al altor monede a crescut foarte mult in ultimele luni, o noua stire merita atentia noastra. Top 100 cele mai bogate adrese de Bitcoin continua sa adune BTC – in ultimele 30 de zile acestea au adaugat inca 16% monede. In total este vorba de 334.000 BTC – aproximate la o valoare totala de 11 miliarde de dolari americani.

Ce inseamna Bitcoin si ce rol are?

Bitcoin reprezinta o retea conceputa pentru a furniza un sistem de plata si de monede complet digitale. A fost realizata pentru a functiona ca un sistem descentralizat de plata peer-to-peer, sprijinit de utilizatorii sai – tocmai acest lucru il face unic: nu are nevoie de intermediari sau de o autoritate centrala pentru a opera (precum sunt bancile).

Bitcoin inseamna si cryptomonede, bani utilizabili pentru anumite tranzactii si cumparaturi online (atat pentru produse cat si pentru servicii) – sa nu uitam ca aceasta a fost prima moneda virtuala bazata pe reteaua blockchain. In ultimii ani, tot mai multi oameni aleg sa investeasca in monedele virtuale, ca o modalitate de a-si imbunatati varietatea portofoliului de investitii.

Lansata in 2009, pretul Bitcoin era de doar cativa centi. Astazi, dupa o evolutie tumultoasa, a depasit pragul de 41.000 dolari americani. Exista un numar limitat de monede Bitcoin iar cumpararea, vanzarea si tranzactionarea acestea se face pe exchange-uri dedicate, cu sedii in intreaga lume.

O scurta analiza a tranzactiilor ultimelor zile
Majoritatea oamenilor abia au reacționat la scăderea recentă a prețului Bitcoin de la 41.000 USD la sub 33.000 USD. Doar șapte adrese au transferat monede din portofel de la cea mai recentă maximă a monedei, din 10 ianuarie.

Dintre adresele care au tranzacționat în ultimele 30 de zile, doar opt dintre ele au mai mult de zece tranzacții, din 12 decembrie pana acum.

Multe dintre cele mai “bogate” adrese nu au văzut încă un bull run (o crestere accelerata a preturilor pe aceasta piata), iar opt dintre primii zece posesori au facut prima tranzacție dupa septembrie 2018. Cel mai nou dintre primii 100 (din topul amintit mai sus) are doar două luni!

O adresa nu reprezinta insa in mod obligatoriu un singur posesor. Adresele includ cel puțin zece exchange-uri crypto precum Huobi, Binance, Bittrex și Kraken. Se crede că restul aparține unui amestec de investitori instituționali și hodlers bogați (persoane care tin monedele si nu se bazeaza neaparat pe trading), fiind aproape imposibil să se facă diferența între acestia.

Concluzia comportamentului celor din top 100? Acestia nu sunt ușor influențați de preț sau de emotii.

Pentru a ajunge în cel mai înalt nivel al adreselor Bitcoin, trebuie să dețineți peste 336 milioane dolari americani în BTC. Pentru a ajunge în primii zece sunt necesari aproximativ 2,2 miliarde de dolari.

Adresele din această listă prestigioasă au atras adesea atenția din diferite motive – se crede că aparține lui Satoshi Nakamoto însuși, posibilul inventator al acestei cryptomonede.

Cea de-a treia adresă cu cele mai bogate, cu 94.506 BTC neatinse, a captat atentia tuturor în septembrie 2019 după ce Glassnode a raportat că 73.000 din BTC din portofelul acesteia au fost transferati de la Huobi. Se presupunea că atunci ar fi este cea mai bogată adresă cu BTC care nu este exchange.

Potrivit BitInfoCharts, 64 din primii 100 nu au transferat nici macar un singur satoshi (cea mai mic unitate dintr-un BTC), in intreaga lor istorie.

Peste 300.000 BTC, posibil pierduti pentru totdeauna
Aceste 100 adrese, ce controlează în prezent peste 2,5 milioane BTC (13,5% din aprovizionarea activa de BTC), cu o valoare totala de aproape 85 miliarde de dolari, includ 15 adrese inactive. Unsprezece au mai mult de nouă ani. Multi presupun că cele 300.000 BTC deținute de aceste adrese s-au pierdut, din cauza lipsei de activitate in acest interval mare de timp.

Dani Zaharie
Dani Zaharie
Live still you are alive!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stiri Recente