19.3 C
București
vineri, septembrie 29, 2023

Bitcoin si cryptomonedele – din nou in ascensiune

2021 pare a fi un an extrem de promitator pentru criptomonede si pentru blockchain, spun expertii

Anul trecut a fost unul cel putin tumultuos – totusi, indiferent de scandalurile politice si pandemia de coronavirus, sectoarele de blockchain și de criptomonede au continuat să mearga inainte, să se dezvolte și să crească. Tendinta pare sa se mentina in continuare – clarificările si reglementare au sporit, adoptarea mai largă a bitcoinului și a altor criptomonede ca mediu de schimb este tot mai vizibila; in fine, utilizarea mai extinsa a blockchain-ului între diferite organizații capata o tot mai mare incredere.

Blockchain-ul și criptomonedele s-au deplasat din etapa de curiozitate tehnică de intelegere conceptuala și au devenit acum parte a conversației in afaceri. A disparut incertitudinea ce continua sa marcheze aceastea piata? Nu… Totusi, un raspuns negativ nu este ceva rau, in acest caz. Cum asa? Deoarece aceasta “nesiguranta” in comertul crypto și în sectorul blockchain în general reuseste sa creeze si sa mentina o piață dinamică.

Interes tot mai mare pentru Bitcoin
Căutările in Google pentru Bitcoin au crescut cu aproximativ 750% de la an la an, dar nu au atins totusi maximele lor din 2017, spun analistii. Cine investeste acum in aceasta moneda virtuala? In principal, institutiile.

Ce este Bitcoin?

Bitcoin este una dintre multele valute digitale. Spre deosebire de monedele tradiționale (numite si „fiat” in aceasta economie), create și operate de un guvern și de o bancă centrală, Bitcoin este „minat” sau creat de oameni care rezolvă probleme matematice cu putere de calcul computerizata. Tranzacțiile sunt păstrate pe blockchain, un registru criptat și descentralizat care protejează integritatea Bitcoin, asigurând totodată confidențialitatea utilizatorului. Și spre deosebire de monedele clasice, ce pot fi tipărite la cerere, Bitcoin este limitat la un total de 21 de milioane de monede – odată ce este minat complet. (Din fericire, poate fi împărțit fracțional până la 1/100.000.000 dintr-un Bitcoin, cunoscut sub numele de „Satoshi”.) A fost conceput pentru a fi un adevărat depozit de valoare care nu putea fi manipulat. Bitcoin a fost inventat în 2008 și lansat în 2009, in perioada in care guvernele lumii imprimau bani pentru a răspunde crizei financiare globale. Ulterior, au fost dezvoltate o serie de alte monede virtuale.

Acum pretul bitcoin este de 38,180 de dolari americani. Recent, moneda a atins o valoare maxima nemaiintalnita de 41,962 de dolari. Analiștii și susținătorii Bitcoin au prezis ținte de preț de 50.000 de dolari pentru criptomoneda aceasta in 2021.

Ce a facut ca piata criptomonedelor sa isi revina?

  • Oamenii sunt atrasi de aceasta valuta din trei mari motive:
  • Puteți să o dețineți și să o utilizați anonim
  • Este supusa unor explozii de preț care o pot face să arate și să se comporte precum o investiție.
  • Unii comentatori spun, de asemenea, că pandemia s-ar fi putut dovedi a fi un punct de cotitură pentru acceptarea Bitcoin ca „aur cvasi-digital”, pentru investitori.

Investitia in criptomonede, pas cu pas

  • Aloca doar o parte din portofoliul de investitii si intelege riscurile
  • Alege monedele potrivite
  • Inregistreaza-te pe o platforma potrivita pentru achizitie: Crypto.com, Kraken.com, coinbase.com
  • Securizeaza-ti cryptomonedele folosind un portofel electroinic Ledger sau Trezor

Pentru mai multe detalii, urmareste evolutia cryptomonedelor detaliata pe siteul CoinMarketCap!

Dani Zaharie
Dani Zaharie
Live still you are alive!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stiri Recente